Werken bij zorg?

  Da’s just.

  Elk mens heeft recht op gezondheidszorg. Ook gedetineerden. Met een team van dokters, verplegers en psychosociale hulpverleners waken wij over de gezondheid van onze gedetineerden.

  Starten bij zorg

  Als zorgteam van Justitie is onze taak niet om te oordelen. Dat is al gebeurd. En bewaken, dat is ook niet ons ding. Tenzij het over de gezondheid van onze gedetineerden gaat. Want zij verdienen net als iedereen gepaste gezondheidszorg, ook gedetineerden met een psychiatrische problematiek.

  Leven in een gevangenis brengt de nodige uitdaging met zich mee. Daarom staan onze artsen, verplegers en kinesitherapeuten dag en nacht klaar om de gedetineerden fysiek gezond te houden.

  Maar ook de mentale impact is niet te onderschatten. Daarom ondersteunen onze maatschappelijk assistenten, psychiaters, psychologen, psychiatrisch verpleegkundigen ergotherapeuten en opvoeders de gedetineerden bij elke stap van hun straf. Of ze nu net de vrije maatschappij verlaten of terug moeten integreren. Wij maken hen klaar om, als het moment daar is, het beste te halen uit hun nieuwe kans.

   

  Sneller, straffer en menselijker

  Als Justitie staan wij op het kruispunt tussen wetgeving, uitvoering daarvan en rechtspraak. Binnen elk van die domeinen zetten wij samenwerking en gelijkwaardigheid voorop.

  Tegelijk streven we ernaar om wat we doen zo helder mogelijk en met ruimte voor inspraak te communiceren naar onze partners en de burgers.

  Sterke verhalen?

  Da’s just.

  Als iemand in de gevangenis heeft gezeten, bepaalt dat de rest van zijn leven. Dat ik daar een positieve invloed op kan hebben, is meteen ook de reden waarom ik hier al zo lang werk.

  Ann, Verpleegkundige

  Met mijn werk lever ik een positieve bijdrage aan de maatschappij. Samen met mijn collega’s reiken we de mensen handvaten aan zodat ze zelf verder kunnen en beter in de maatschappij komen te staan.

  Marianne, Maatschappelijk Assistent

  psychologen

  opvoeders

  verpleegkundigen

  Welke jobs vallen onder zorg?

  Een unieke werkomgeving

  Solliciteren bij zorg, hoe werkt dat just?

  Maak een account aan
  Het juste sollicitatie-platform is Werkenvoor.be.

  Solliciteer online
  Via het platform dat we just vermeld hebben.

  CV screening
  We bekijken of je de juste ervaring hebt (als die vereist is).

  Online test
  Just eens zien of de basis goed zit.

  We plannen een gesprek
  Als de elementen just zitten, wordt het tijd voor een babbel.

  ?

  Nog honger naar de juste info?

  Copyright © 2021 Belgische federale overheidsdiensten