FAQ

Jobs bij Justitie

Alle jobs worden in de rubriek Vacatures gepubliceerd. Lees goed de functiebeschrijving om te zien over welke job het gaat en hoe je moet solliciteren.

Een ‘statutair’ heeft geen individueel arbeidscontract maar is onderworpen aan het specifiek statuut van de ambtenaren.  Het statuut houdt een reeks voordelen in: een vaste benoeming (na een jaar stage), loopbaanmogelijkheden en interessante voorwaarden op vlak van pensioen.

Een startbaan of een job met Rosetta-contract is een contract voor jongeren tot 26 jaar. Je kunt zo makkelijk professionele ervaring tanken.

Maak een profiel aan op werkenvoor.be en schrijf je in voor de newsletter. Wekelijks ontvang je een mail met de nieuwe vacatures die matcht met jouw profiel. Check ook regelmatig onze jobsite en volg onze sociale media. Doen!

werkenvoor.be is de nieuwe naam van Selor, het selectiebureau van de federale overheid. Zij zijn onze nummer 1-partner op het vlak van rekrutering.

Diploma en ervaring

Bij Justitie zit je just met elk diploma. Kies voor een job in de bewaking, zorg, IT, recht, administratie en meer. 

Voor de meeste jobs heb je helemaal geen ervaring nodig. Een portie enthousiasme en goesting om mee te werken aan een veilige samenleving volstaat.

Als je met een buitenlands diploma in Vlaanderen of Brussel wil werken, moet je de gelijkwaardigheid aanvragen bij NARIC-Vlaanderen. Voor iedere vacature staat in de jobomschrijving aangeduid wat je moet doen als je je diploma in het buitenland behaald hebt.

Solliciteren

Jazeker. De juste voorbereiding is de helft van het werk. Oefenen kun je op werkenvoor.be.

Meestal nadat de volledige selectieprocedure is afgesloten (dus nadat alle selectiegesprekken hebben plaatsgevonden).