Starten bij JustitieDa's just.

De ideale springplank voor een loopbaan die just voelt

Met gelijk welk diploma

Wist je dat je niet noodzakelijk werkervaring nodig hebt om te starten bij Justitie? Je hoeft heus geen jaren stage te lopen, aan de balie vertoeven of een doctoraat criminologie op zak hebben.

Voor elk diploma hebben we trouwens wel iets in petto.  Of je nu een diploma hebt als leerkracht, logistiek expert of landmeter, wij vinden voor jou de juste plek! Zolang je maar zin hebt om mee te werken aan een veilige, rechtvaardige samenleving voor iedereen.

Vaak kan je ook solliciteren als laatstejaarsstudent zonder dat je je diploma al op zak hebt. Dan begin je van zodra je bent afgestudeerd.  

En heb je het juiste diploma niet om te solliciteren? Dan nog zijn er mogelijkheden. Zo kan je bv. alsnog penitentiair bewakingsassistent worden via een instapkaart.

Interessante vacatures voor starters

Nog vragen om just van start te gaan?

Jazeker. De juste voorbereiding is de helft van het werk. Oefenen kun je op werkenvoor.be.

Alle vactures vind je terug in de rubriek 'Vacatures'.

Voor de meeste jobs heb je geen ervaring nodig. Bij ons zit je just voor een eerste job. Vaak kan je ook solliciteren als laatstejaarsstudent zonder dat je je diploma al op zak hebt.

Ben je jonger dan 26 jaar? Dan kun je aan de slag met een startbaanovereenkomst. Het gaat om een contractuele job van bepaalde duur. 
En als het klikt, dan mag je uiteraard blijven.

Wil je weten wat je zou verdienen? Dat kan via de salarissimulator. Naast een aantrekkelijk loon ontvang je ook een voordelige hospitalisatieverzekering, tussenkomst in de kosten voor telewerk, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, extra premies voor bewakingspersoneel,...

Voor vele jobs kan je al solliciteren als laatstejaars. Lees goed de functievereisten in de jobbeschrijving.