Werken in de gevangenis?

  Da’s just.

  Als bewakingsassistent, detentiebegeleider of administratief talent bij Justitie zorg je ervoor dat opgelegde straffen op een correcte, veilige en menselijke manier worden uitgevoerd.

  Starten als bewaker

  99% van de gedetineerden komt ooit weer vrij.  Onze missie is om hen voor te bereiden op een optimale terugkeer in de maatschappij. Dat betekent: mensen begeleiden. Zonder oordeel,  integer en met respect voor hun rechten en plichten. 

  Onze belangrijkste tools zijn niet onze sleutels, maar onze mensenkennis, ervaring en expertise. Die ook constant worden aangevuld met de nodige opleiding en bijscholingen. 

  Een uitdagende job waarin je veel geeft, maar ook veel terugkrijgt. Van waardering en steun van collega’s, tot zekerheid en trots. Want wij werken elke dag mee aan een betere Justitie en maatschappij.

   

  Deze zomer nog aan de bak in den bak

  Zo snel ging het bij Justitie nog nooit! 

  Selectieprocedures bij de overheid slepen vaak lang aan. Daar maken wij komaf mee. Net afgestudeerd of op zoek naar een nieuwe, straffe uitdaging? Solliciteer nu voor een contractuele job in de gevangenis en start deze zomer nog!

  Stel je kandidaat. Kom op gesprek. Is er een juste match? Ga direct aan de bak in den bak.

  Sterke verhalen?

  Da’s just.

  Regels zijn regels, maar gedetineerden blijven mensen en je mag de gevangenis niet onderschatten. Daarom probeer ik er wel voor hen te zijn en dat appreciëren ze.

  Iene, Penitentiair bewakingsassistent

  Als er iemand is op wie ik een invloed heb gehad, is mijn carrière geslaagd.

  Ismael, Penitentiair Technisch Deskundige

  personeelsleden in de gevangenissen

  % van de gedetineerden komt ooit vrij

  gevangenissen in België

  Welke jobs vallen allemaal onder bewaking?

  Ben je jonger dan 26 jaar?

  En ben je geïnteresseerd in een carrière als gevangenisbewaker? Dan kan je ook bij ons terecht via een Startbaanovereenkomst. Klik hieronder op de knop om meer over dat traject te leren en misschien een carrière bij Justitie te overwegen.

  Een unieke werkomgeving

  ?

  Nog honger naar de juste info?

  Copyright © 2021 Belgische federale overheidsdiensten