Werken bij zorg?

  Da’s just.

  Elk mens heeft recht op gezondheidszorg. Ook gedetineerden. Met een team van dokters, verplegers en psychosociale hulpverleners waken wij over de gezondheid van onze gedetineerden.

  Starten bij zorg

  Als zorgteam van Justitie is onze taak niet om te oordelen. Dat is al gebeurd. En bewaken, dat is ook niet ons ding. Tenzij het over de gezondheid van onze gedetineerden gaat. Want zij verdienen net als iedereen gepaste gezondheidszorg, ook gedetineerden met een psychiatrische problematiek.

  Leven in een gevangenis brengt de nodige uitdaging met zich mee. Daarom staan onze artsen, verplegers en kinesitherapeuten dag en nacht klaar om de gedetineerden fysiek gezond te houden.

  Maar ook de mentale impact is niet te onderschatten. Daarom ondersteunen onze maatschappelijk assistenten, psychiaters, psychologen, psychiatrisch verpleegkundigen ergotherapeuten en opvoeders de gedetineerden bij elke stap van hun straf. Of ze nu net de vrije maatschappij verlaten of terug moeten integreren. Wij maken hen klaar om, als het moment daar is, het beste te halen uit hun nieuwe kans.

   

  Deze zomer nog aan de bak in den bak

  Zo snel ging het bij Justitie nog nooit!

  Selectieprocedures bij de overheid slepen vaak lang aan. Daar maken wij komaf mee. Net afgestudeerd of op zoek naar een nieuwe, straffe uitdaging? Solliciteer nu voor een contractuele job in de gevangenis en start deze zomer nog!

  Stel je kandidaat. Kom op gesprek. Is er een juste match? Ga direct aan de bak in den bak.

  Sterke verhalen?

  Da’s just.

  Als iemand in de gevangenis heeft gezeten, bepaalt dat de rest van zijn leven. Dat ik daar een positieve invloed op kan hebben, is meteen ook de reden waarom ik hier al zo lang werk.

  Ann, Verpleegkundige

  Met mijn werk lever ik een positieve bijdrage aan de maatschappij. Samen met mijn collega’s reiken we de mensen handvaten aan zodat ze zelf verder kunnen en beter in de maatschappij komen te staan.

  Marianne, Maatschappelijk Assistent

  psychologen

  opvoeders

  verpleegkundigen

  Welke jobs vallen onder zorg?

  Een unieke werkomgeving

  ?

  Nog honger naar de juste info?

  Copyright © 2021 Belgische federale overheidsdiensten